Składniki:
- 250 g tortellini z serem
- 1 mała czerwona papryka, pokrojona w paski
- 3/4 szklanki świeżych brokułów
- 1/3 szklanki marchewki startej na tarce
- 1/3 szklanki zielonych oliwek bez pestek
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 1/2 szklanki majonezu
Przygotowanie:
- Ugotować tortellini zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić.
- W dużej misce wymieszać tortellini z papryką, brokułami, marchewką, oliwkami i czosnkiem.
- W osobnej misce wymieszać majonez z pesto, mlekiem, parmezanem, oliwą i octem.
- Sosem polać tortellini z warzywami i delikatnie wymieszać. Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki. Podawać na liściach szpinaku.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
85 minut