Składniki:
- 120 g makaronu razowego świderki
- 200 g ugotowanego bobu
- 10 pomidorków koktailowych
- 1 sałata lodowa
- 3 pieczarki
- 1 ząbek czosnku wyduszony praską
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Makaron ugotować, odcedzić i wystudzić.
- Bób wystudzić i obrać z łupinek.
- Pomidorki umyć i rozkroić na ćwiartki.
- Sałatę wypłukać i poszarpać listki na drobniejsze kawałki.
- Pieczarki oczyścić, obrać i drobno pokroić.
- Makaron, bób, pomidorki, sałatę, i pieczarki wymieszać delikatnie. Doprawić solą i pieprzem.
- Całość polać przed podaniem oliwą wymieszaną z czosnkiem.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
25 minut