w

Pieczarki z serem pleśniowym

Pyszny i prosty dodatek, który będzie wspaniałym dopełnieniem każdego dania. Zamiast gorgonzoli można użyć innego sera pleśniowego.

Składniki:

  • 250 g pieczarek
  • 1 pęczek sałaty
  • 1 pęczek cebulki dymki
  • 100 g sera gorgonzola
  • 100 g śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Pieczarki umyć i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Pokroić w plasterki.
  • Sałatę porwać na kawałki, cebulę posiekać.
  • Ser rozgnieść widelcem, dodać śmietanę i sok z cytryny, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  • W salaterce wymieszać pieczarki z sałatą i cebulą, polać sosem – gotowe!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (815 głosów)