w

Sałatka z jajkami przepiórczymi

Smaczna sałatka jajeczna nie tylko na wielkanocny stół. Jajka przepiórcze, ziemniaki i marynowane pieczarki w sosie majonezowym.

Składniki:

  • 12 jajek przepiórczych, ugotowanych na twardo
  • 3 małe ugotowane ziemniaki
  • 20 marynowanych pieczarek
  • 1/2 pęczka szczypiorku

Przygotowanie:

  • Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Ziemniaki przekroić na pół, a jeśli są duże to pokroić na ćwiartki. Pieczarki przekroić na pół. Ułożyć w salaterce.
  • Szczypiorek posiekać i wymieszać z sałatką. Majonez wymieszać z sosem sojowym i połączyć z sałatką. Przed podaniem schłodzić.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

20 minut

Całkowity czas:

70 minut


Średnia 5 / 5 (730 głosów)