w

Sałatka z kukurydzą i oliwkami

Dużo warzyw, a mało kalorii. Sałatka z cyklu „jakie warzywa mam w lodówce” – zawsze smakuje bo można ją przyprawić wedle uznania!

Składniki:

  • garść sałaty masłowej
  • 1 mały świeży ogórek
  • 1 marchewka
  • 1 papryczka chili
  • 1 mała puszka kukurydzy (170 g)
  • 2 duże pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek tymianku

Przygotowanie:

  • Umyj sałatę, odsącz i porwij palcami. Ogórek opłucz, pokrój na cienkie plasterki. Marchew obierz i poszatkuj w cienkie słupki. Pokrój drobno papryczkę chili. Odsącz kukurydzę. Pomiodry pokrój w kostkę. Czosnek przepuść przez praskę. Tymianek posiekaj.
  • Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj oliwki i różyczki brokuła, skrop oliwą i sokiem z cytryny, przypraw do smaku.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (844 głosów)