Składniki:
- garść sałaty masłowej
- 1 mały świeży ogórek
- 1 marchewka
- 1 papryczka chili
- 1 mała puszka kukurydzy (170 g)
- 2 duże pomidory
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek tymianku
Przygotowanie:
- Umyj sałatę, odsącz i porwij palcami. Ogórek opłucz, pokrój na cienkie plasterki. Marchew obierz i poszatkuj w cienkie słupki. Pokrój drobno papryczkę chili. Odsącz kukurydzę. Pomiodry pokrój w kostkę. Czosnek przepuść przez praskę. Tymianek posiekaj.
- Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj oliwki i różyczki brokuła, skrop oliwą i sokiem z cytryny, przypraw do smaku.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
20 minut