Składniki:
- 200 g komosy ryżowej
- 1 łyżka startej skórki z cytryny
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 paluszki krabowe pokrojone w kostkę
- 1/4 ogórka, obranego ze skórki
- 1/2 jabłka (np. Granny Smith), pokrojonego w kostkę
- 4 ogonków raków lub krewetek
Przygotowanie:
- Ugotować komosę ryżową zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, odcedzić i doprawić solą i pieprzem. Lekko przestudzić, a następnie wmieszać skórkę cytrynową.
- Wymieszać jogurt z sokiem cytrynowym i paluszkami krabowymi.
- W szklance lub na półmisku ułożyć warstwę z komosy ryżowej, następnie ułożyć warstwę jogurtu, na to jabłka i ogórki, a na koniec udekorować ogonkami raków lub ugotowanymi krewetkami.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
30 minut