Składniki:
- 4-5 jajek ugotowanych na twardo
- 2 papryki konserwowe (lub ogórki)
- 1/2 świeżej papryki
- 1 kabanos
- 1 puszka (340 g) kukurydzy, odsączonej z zalewy
- 100 g sera feta, pokruszonego
Przygotowanie:
- Jajka, paprykę i kabanosa pokroić w większą kostkę.
- W salaterce układać warstwami kukurydzę, jajka, paprykę, fetę, kabanosa, cebulę i rukolę. Każdą warstwę lekko oprószyć solą i pieprzem. Majonez wymieszać z jogurtem i polać sałatkę. Szczypiorek posiekać i posypać po wierzchu.
- Wstawić do lodówki do schłodzenia. Dodatkowo można udekorować pokrojonym kabanosem.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
20 minut