w

Sałatka z kabanosem

Kolorowa i smaczna sałatka na każdą okazję. Zamiast papryki konserwowej można dodać ogórki kiszone lub korniszony.

Składniki:

  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 papryki konserwowe (lub ogórki)
  • 1/2 świeżej papryki
  • 1 kabanos
  • 1 puszka (340 g) kukurydzy, odsączonej z zalewy
  • 100 g sera feta, pokruszonego

Przygotowanie:

  • Jajka, paprykę i kabanosa pokroić w większą kostkę.
  • W salaterce układać warstwami kukurydzę, jajka, paprykę, fetę, kabanosa, cebulę i rukolę. Każdą warstwę lekko oprószyć solą i pieprzem. Majonez wymieszać z jogurtem i polać sałatkę. Szczypiorek posiekać i posypać po wierzchu.
  • Wstawić do lodówki do schłodzenia. Dodatkowo można udekorować pokrojonym kabanosem.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (864 głosów)