w

Sałatka z kaczką i orzechami włoskimi

To doskonała przystawka, ale jeśli doda się do niej jabłko, więcej orzechów i ziół – wówczas może stać się daniem na lunch lub kolację.

Składniki:

  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1 łyżka octu z sherry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 60 g roszponki
  • kilka łodyżek szczypiorku
  • 12 plasterków piersi kaczki (najlepiej wędzonej)
  • 10 orzechów włoskich, posiekanych

Przygotowanie:

  • W miseczce wymieszać łyżkę octu z sherry z solą, pieprzem i 2 łyżkami oliwy. Polać tym sosem sałatę i szczypior.
  • Na wierzchu ułożyć plasterki kaczki i posypać posiekanymi orzechami.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Całkowity czas:

05 minut


Średnia 5 / 5 (697 głosów)