w

Sałatka z indyka i granatów

Doskonały sposób na wykorzystanie pieczonego lub gotowanego indyka – smaczna sałatka z dodatkiem warzyw i orzechów w sosie balsamicznym.

Składniki:

  • 200 g ugotowanego indyka
  • 100 g szynki
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka cukru
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cebula

Przygotowanie:

  • Indyka i szynkę pokroić w kostkę i wymieszać.
  • W misce wymieszać ocet z cukrem i oliwą. Cebulę pokroić w plasterki, dodać do sosu razem z rukwią i sałatą, wymieszać.
  • Sałatkę posypać ziarnami granata i jagodami. Dodać orzechy i ser i rozdzielić na talerze.
  • Dodać indyka i szynkę. Podawać z pieczywem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (763 głosów)