Składniki:
- 500 g mieszanki różnych sałat (roszponka, rukola, endywia)
- 2 awokado
- 150 g sera gorgonzola, pokruszonego
- 100 g migdałów, posiekanych
- 200 g winogron
- 1 łyżeczka świeżej bazylii
- 1/2 łyżeczki świeżego oregano
- szczypta majeranku
- szczypta lubczyku
Przygotowanie:
- Sałatę opłukać i osuszyć. Porwać na mniejsze kawałki i włożyć do salaterki.
- Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, a miąższ wydrążyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na sałatcie. Dodać ser i migdały, posypać winogronami.
- W rondelku zagotować wszystkie składniki na sos, gorącym polać sałatkę i posypać ziołami. Od razu podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
03 minut
Całkowity czas:
23 minut