Składniki:
- 120 ml (1/2 szklanki) świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 60 ml (1/4 szklanki) świeżo wyciśniętego soku z limonki
- 60 ml (1/4 szklanki) świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
- 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 kg świeżych filetów z okonia morskiego lub halibuta, pokrojonych na plastry grubości 0,5 cm
Przygotowanie:
- W średniej misce wymieszać sok z cytryny z sokiem z limonki, pomarańczy, imbirem i oliwą z oliwek. Dodać rybę i delikatnie wymieszać, żeby dobrze pokryła się marynatą. Przykryć i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso ryby powinno być białe i nieprzezroczyste.
- Dodać kolendrę, cebulę i awokado. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i podawać z ćwiartkami ugotowanych jajek.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
25 minut
Całkowity czas:
145 minut