w

Sałatka warzywna z majonezem

Bardzo prosta i smaczna sałatka z wykorzystaniem warzyw, które zostały po przygotowaniu wywaru do rosołu, żurku lub innej potrawy. Wystarczy pokroić, dodać pora lub cebulę, groszek konserwowy, kiszone ogórki i wymieszać z majonezem.

Składniki:

  • 2-3 marchewki, ugotowane
  • 1 pietruszka (korzeń), ugotowana
  • 1 seler korzeniowy, ugotowany
  • 2-3 ziemniaki, ugogotane
  • 1 por, pokrojony w plasterki, ugotowany

Przygotowanie:

  • Ugotowane warzywa pokroić w równą kostkę. Dodać posiekanego pora lub cebulę, groszek, ogórki. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać z majonezem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Całkowity czas:

90 minut


Średnia 5 / 5 (613 głosów)