w

Surówka z czarnej rzodkwi

Bardzo lubię surówki z rzepy – są wyraziste w smaku i zdrowe, doskonale pasują jako dodatek do obiadu. W tej wersji z jogurtem naturalnym.

Składniki:

  • 1 czarna rzodkiew
  • 1 winne jabłko
  • 1 marchewka
  • 1/4 pora (biała część)
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

  • Rzepę, marchew i jabłko obrać i zetrzeć na drobnej tarce.
  • Pora starannie umyć i posiekać. Wymieszać z rzepą, marchewką i jabłkiem.
  • Jogurt wymieszać z koperkiem, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać z sałatką. Posypać szczypiorkiem. Gotowe!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (663 głosów)