Składniki:
- 1 mały kalafior
- 1 por
- 150 g delikatnej szynki lub pieczonego schabu
- 1 mały pęczek koperku, drobno posiekany
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 szczypta cukru
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Do gotującej i lekko osolonej wody ze szczyptą cukru wrzucić na 2-3 min podzielony na części kalafior. Odcedzić i przelać zimną wodą. Kalafior ma być chrupki, a nie ugotowany.
- Pokroić kalafiora na drobne cząstki. Dodać do niego sparzony i pokrojony w kosteczkę por i szynkę (lub pieczony schab) oraz koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
03 minut
Całkowity czas:
18 minut