Składniki:
- 300 g kolorowego makaronu świderki
- 1 mała marchewka, starta
- 1 mała cebula, posiekana
- 1/2 szklanki (60 g) ogórka, pokrojonego w kostkę
- 1/2 szklanki (60 g) selera naciowego, pokrojonego w kostkę
- 230 g wędzonego ��ososia, pokrojonego w 2-cm kostkę
Przygotowanie:
- Ugotować makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić i przepłukać pod zimną wodą, aby go ostudzić. Przełożyć do dużej miski.
- Dodać marchewkę, cebulę, ogórka, seler i łososia; wymieszać.
- Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Dodać do miski z makaronem i dobrze wszystko wymieszać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
12 minut
Całkowity czas:
27 minut