w

Sałatka taco po meksykańsku

Smaczne, proste i bardzo sycące danie w stylu meksykańskim. Mielona wołowina na kołderce chrupiącej sałaty, ogórka, z plasterkami awokado i salsą dla zaostrzenia smaku i apetytu.

Składniki:

  • 350 g chudej mielonej wołowiny
  • 1 awokado pokrojone na plasterki
  • 1 główka sałaty rzymskiej poszarpanej na kawałki
  • 1 ogórek pokrojony na plasterki
  • 1 cebula dymka, posiekana
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżeczki salsy

Przygotowanie:

  • Wołowinę zrumienić na patelni, osączyć z tłuszczu i rozkruszyć na drobne kawałki.
  • Awokado skropić sokiem z cytryny.
  • Na talerzach układać sałatę, na niej plasterki ogórka i awokado, posypać cebulką, nałożyć porcję wołowiny, a na wierzch łyżeczkę salsy. Podawać z chipsami z tortilli.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (867 głosów)