Składniki:
- 350 g chudej mielonej wołowiny
- 1 awokado pokrojone na plasterki
- 1 główka sałaty rzymskiej poszarpanej na kawałki
- 1 ogórek pokrojony na plasterki
- 1 cebula dymka, posiekana
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4 łyżeczki salsy
Przygotowanie:
- Wołowinę zrumienić na patelni, osączyć z tłuszczu i rozkruszyć na drobne kawałki.
- Awokado skropić sokiem z cytryny.
- Na talerzach układać sałatę, na niej plasterki ogórka i awokado, posypać cebulką, nałożyć porcję wołowiny, a na wierzch łyżeczkę salsy. Podawać z chipsami z tortilli.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
20 minut