Składniki:
- 1,8 kg świeżych, surowych krewetek obranych z pancerzyków i bez ogonków
- 450 g świeżych, surowych przegrzebków
- sok z 6 dużych limonek
- sok z 1 dużej cytryny
- 1 mała cebula, posiekana
- 1 ogórek, obrany i posiekany
- 1 duży pomidor, z grubsza posiekany
Przygotowanie:
- W dużej szklanej lub ceramicznej misce delikatnie wymieszać krewetki z przegrzebkami, sokiem z limonek i z cytryny. Dodać cebulę, ogórka, pomidora, papryczki, kolendrę, oliwę, sól i pieprz. Znów delikatnie wymieszać.
- Przykryć miskę i wstawić do lodówki na godzinę, aż krewetki i przegrzebki staną się nieprzejrzyste.
Porcja dla:
12 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
75 minut