w

Sałatka makaronowa z pstrągiem i ogórkiem

Doskonała sałatka na lekki ale pożywny lunch lub piknik – makaron w sosie vinaigrette z dodatkiem wędzonego pstrąga i świeżego ogórka.

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok i skórka otarta z cytryny
  • 3 łyżki posiekanej rukwi wodnej lub natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać i odstawić.
  • Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić i jeszcze gorący wymieszać z sosem.
  • Pstrąga i ogórka pokroić w kostkę, dodać makaron i wymieszać. Posypać kaparami i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

08 minut

Całkowity czas:

18 minut


Średnia 5 / 5 (707 głosów)