Składniki:
- 1 paczka (250 g) ugotowanych tortellini z mięsem
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 3 łodyżki selera naciowego
- 1 świezy ogórek
- 1 puszka (400 g) kukurydzy
Przygotowanie:
- Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przełożyć do miski, skropić oliwa z oliwek.
- Seler naciowy opłukać i pokroić w dość drobne części.
- Ogórka obrać i pokroić w grubą kostkę.
- Do tortellini dodać kukurydzę, seler naciowy, ser żółty i ogórka.
- Dymki ze szczypiorkiem wymyć, drobno pokroić i również dodać do sałatki.
- Doprawić solą i pieprzem.
- Zalać sałatkę jogurtem naturalnym i delikatnie wymieszać.
- Przed podaniem schłodzić 15 minut w lodówce.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
45 minut