w

Sałatka z tortellini i selera naciowego

Pyszna, chrupiąca ale i sycąca sałatka z tortellini i z selerem naciowym, z dodatkiem sera żółtego, kukurydzy i ogórka, w sosie jogurtowym.

Składniki:

  • 1 paczka (250 g) ugotowanych tortellini z mięsem
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łodyżki selera naciowego
  • 1 świezy ogórek
  • 1 puszka (400 g) kukurydzy

Przygotowanie:

  • Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przełożyć do miski, skropić oliwa z oliwek.
  • Seler naciowy opłukać i pokroić w dość drobne części.
  • Ogórka obrać i pokroić w grubą kostkę.
  • Do tortellini dodać kukurydzę, seler naciowy, ser żółty i ogórka.
  • Dymki ze szczypiorkiem wymyć, drobno pokroić i również dodać do sałatki.
  • Doprawić solą i pieprzem.
  • Zalać sałatkę jogurtem naturalnym i delikatnie wymieszać.
  • Przed podaniem schłodzić 15 minut w lodówce.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

45 minut


Średnia 5 / 5 (1082 głosów)