Składniki:
- 400 g makaronu
- 2 ugotowane piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę
- 200 g sera szwajcarskiego, pokrojonego w kostkę
- 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
- 2 cebulki dymki, posiekane
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
- Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić.
- W dużej misce wymieszać makaron z kurczakiem, serem, cebulką, papryką i pietruszką.
- Do słoiczka włożyć wszystkie składniki na sos. Zakręcić szczelnie pokrywkę i energicznie potrząsać, aż składniki połączą się na jednolity sos.
- Sałatkę polać sosem i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
85 minut