Składniki:
- 200 g groszku cukrowego
- 200 g suszonego makaronu nitki
- 240 g pieczonego kurczaka
- 1 łyżka pasty tahini
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
Przygotowanie:
- Gotować groszek we wrzątku lub na parze przez 4 minuty.
- Ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z sosem przyrządzonym z łyżki pasty tahini, 2 łyżek oleju słonecznikowego, 2 łyżek soku z cytryny, łyżki sosu sojowego, łyżki sosu sezamowego, wyciśniętego ząbka czosnku i 2 łyżeczek świeżego imbiru, obranego i drobno startego.
- Odstawić makaron na 15 minut, a potem wymieszać z kurczakiem pokrojonym w cienkie paseczki oraz groszkiem cukrowym.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
20 minut