Składniki:
- 1 mały słoiczek marynowanych podgrzybków
- 1 puszka białej lub czerwonej fasoli, odsączonej zalewy
- 1 winne jabłko
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 2 marynowane czerwone papryki
Przygotowanie:
- Grzybki odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z fasolką.
- Jabłko obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
- Jajka pokroić w kostkę (można kilka ćwiartek odłożyć do dekoracji). Paprykę pokroić w kostkę. Dodać do grzybów z fasolką i wymieszać.
- Do sałatki dodać jabłko i majonez, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Delkatnie wymieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.
- Przed podaniem posypać natką.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Całkowity czas:
60 minut