w

Sałatka warzywna z burakami

Mniej tradycyjna, ale równie smaczna sałatka z gotowanych jarzyn, z dodatkiem buraków i jajek na twardo.

Składniki:

  • 1 łyżeczka soli
  • 3-4 duże buraki
  • 4 ziemniaki
  • 2 duże marchewki
  • 3-4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 ogórki kiszone
  • 200 g zielonego groszku konserwowego

Przygotowanie:

  • W osolonej wodzie ugotować buraki, ziemniaki i marchewkę. Odstawić do przestudzenia, a następnie ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
  • Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy. W małej miseczce wymieszać składniki na sos.
  • W dużej misce wymieszać pokrojone warzywa z jajkami i groszkiem. Dodać sos i delikatnie wymieszać.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

40 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

100 minut


Średnia 5 / 5 (846 głosów)