w

Sałatka jarzynowa z majonezem

Tradycyjna sałatka z gotowanych i konserwowych warzyw doprawiona majonezem. Pyszny dodatek do wędlin i serów.

Składniki:

  • 10 ziemniaków
  • 4 duże marchewki
  • 5 jajek
  • 1 mały słoik ogórków konserwowych
  • 1 puszka groszku

Przygotowanie:

  • Ziemniaki i marchewkę ugotować do miękkości. Przestudzić i obrać, pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę.
  • Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy, wymieszać z ziemniakmi, marchewką, jajkami i ogórkami.
  • Szczypiorek i natkę posiekać, dodać do sałatki, wymieszać. Sałatkę doprawić majonezem, solą i pieprzem, wstawić do lodówki na 2 godziny.

Porcja dla:

10 osób

Czas przygotowania:

40 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

190 minut


Średnia 5 / 5 (852 głosów)