Składniki:
- 2 jajka
- 2-3 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 puszka (400 g) zielonego groszku
Przygotowanie:
- Jajka, ziemniaki i marchewkę ugotować. Ostudzić i obrać.
- Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, a jajka drobno posiekać.
- Cebulę drobno posiekać, zalać wrzątkiem w miseczce i odstawić na chwilę. Po chwili odcedzić wodę.
- Groszek odcedzić z zalewy i wymieszać z ziemniakami, marchewką, jajkami, odcedzoną cebulą i grzybkami. Jeśli grzybki są duże, można je pokroić w kostkę. Dodać posiekany koperek i pietruszkę do smaku, doprawić solą i pieprzem i wymieszać z majonezem.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
25 minut
Całkowity czas:
45 minut