Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- olej do smażenia
- 1 opakowanie (30 g) przyprawy do gyrosa
- 4 zupki chińskie (po 60 g) – najlepiej dwie ostre i dwie łagodne
- por, 2 sztuki
Przygotowanie:
- Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oleju dodając pół opakowania przyprawy do gyrosa. Kiedy pierś się usmaży, odstawiamy do wystudzenia.
- Makaron z zupek chińskich kruszymy i do takiego makaronu dodajemy przyprawy ze środka opakowania. Zalewamy to wodą, tak żeby makaron wszystko wciągnął.
- Por kroimy w krążki. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy jogurt. Por łączymy z czosnkiem i jogurtem. To wszystko doprawiamy magi.
- Wystudzonego kurczaka i makaron dodajemy do sosu.
- Bierzemy 1 kromkę chleba tostowego i kładziemy go na lekko rozgrzaną patelnię. Po 1 minucie smażenia chleb przewracamy na drugą stronę i skrapiamy oliwą. Po kolejnej minucie smażenia zdejmujemy kromkę z patelni i kroimy w kostkę.
- Kurczaka, makaron i sos posypujemy grzankami (naszym chlebam tostowym).
- SMACZNEGO!!!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
45 minut