Składniki:
- 300 g szparagów
- 100 ml creme fraiche
- 30 g startego parmezanu
- 500 g krewetek, ugotowanych i obranych
- 100 g pomidorków cherry
- 2 cebulki, drobno posiekane
Przygotowanie:
- Szparagi gotować przez 3 minuty we wrzątku na średnim ogniu, aż będą al dente. Odcedzić, pokroić w kostkę, a czubki zachować do dekoracji.
- Cebulkę podsmażać przez 5 minut na patelni na średnim ogniu, aż zmięknie i się przyrumieni.
- Creme fraiche wymieszać z parmezanem, a następnie nakładać po trochu łyżką na dno szklanek lub pucharków. Na to ułożyć warstwę szparagów, następnie warstwę pomidorków koktajlowych, a następnie krewetek i cebuli.
- Udekorować czubkami szparagów. Podawać lub wstawić do lodówki do czasu podania.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
20 minut