Składniki:
- 4 małe ziemniaki
- 2-3 marchewki
- 2 średnie buraki
- 3 małe ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 szczypta soli
- 3 cebulki dymki, posiekane
Przygotowanie:
- W dużym garnku zagotować wodę, wrzucić ziemniaki i marchewki, gotować, aż zmiękną, przez około 20 minut. W oddzielnym garnku gotować buraki, aż będą miękkie (przez około 30 minut). Odcedzić, przestudzić i obrać.
- Obrane warzywa pokroić w równą kostkę i przełożyć do miski. Dodać ogórki, skropić olejem i octem. Wymieszać. Doprawić solą, posypać cebulką. Schłodzić przed podaniem.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
110 minut