Składniki:
- 1 duża czerwona papryka, grubo pokrojona
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 mała czerwona cebula, drobno posiekana
- 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 250 g świeżego szpinaku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 szczypta cukru
Przygotowanie:
- W dużej, teflonowej patelni rozgrzać oliwę i podsmażać na niej przez minutę czerwoną paprykę. Dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż zmiękną, około 1-2 minuty.
- Dodać szpinak, sól, pieprz i cukier, i smażyć jeszcze przez 1-2 minuty, aż szpinak zmięknie.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
15 minut