w

Szpinak z papryką saute

Ekspresowa i łatwa przystawka, którą można przygotować o dowolnej porze roku. Szpinak podsmaża się lekko z czerwoną papryką, czerwoną cebulą i z czosnkiem. Proste i pyszne!

Składniki:

  • 1 duża czerwona papryka, grubo pokrojona
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 mała czerwona cebula, drobno posiekana
  • 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 szczypta cukru

Przygotowanie:

  • W dużej, teflonowej patelni rozgrzać oliwę i podsmażać na niej przez minutę czerwoną paprykę. Dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż zmiękną, około 1-2 minuty.
  • Dodać szpinak, sól, pieprz i cukier, i smażyć jeszcze przez 1-2 minuty, aż szpinak zmięknie.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (826 głosów)