Składniki:
- 4 ziemniaki
- 2 żółte papryki, pokrojone w kostkę
- 2 czerwone papryki, pokrojone w kostkę
- 2 pomidory, pokrojone w kostkę
- 1/2 słoiczka czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół
- 3 ogórki kiszone, pokrojone w plastry
Przygotowanie:
- Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w kostkę.
- W misce wymieszać ziemniaki z papryką, pomidorami, oliwkami i ogórkami.
- W małym słoiczku wymieszać wszystkie składniki na sos. Zakręcić i energicznie potrząsać, aż powstanie jednolity sos.
- Sosem polać sałatkę i wymieszać. Przed podaniem posypać koperkiem.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
45 minut