w

Krewetki po karaibsku

Nadziej te pikantne marynowane krewetki na wykałaczki, a stworzysz pyszną przekąskę. Wymieszaj je z liśćmi zieleniny, a otrzymasz znakomitą sałatkę.

Składniki:

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 2 łyżki mielonego świeżego imbiru
  • sok z 2 limonek
  • 2 ząbki zgniecionego czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego

Przygotowanie:

  • W dużej misce dobrze wymieszać oliwę z imbirem, sokiem z limonek, czosnkiem, sosem sojowym, cukrem i papryką. Wmieszać krewetki i kolendrę. Przykryć i wstawić do lodówki na 1 do 4 godzin. W trakcie chłodzenia kilka razy wymieszać.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

70 minut


Średnia 5 / 5 (621 głosów)