w

Surówka z młodej kalarepy

Uwielbiam kalarepkę – chrupiąca i słodka jest pyszna na surowo, ale tym razem przygotowałam z niej surówkę z dodatkiem jabłka i ogórka.

Składniki:

  • 4 młode kalarepki
  • 2 winne jabłka
  • 1 ogórek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:

  • Kalarepki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać składniki w salaterce, skropić sokiem z cytryny.
  • Wszystkie składniki na sos wymieszać i połączyć z sałatką. Wstawić na 30 minut do lodówki, przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

50 minut


Średnia 5 / 5 (657 głosów)