w

Sałatka z tuńczyka z ananasem

Sałatka z tuńczyka z ananasem, kukurydzą i jajkiem na twardo. Łatwa i szybka do przygotowania na pewo posmakuje twoim gościom.

Składniki:

  • 1 puszka (170 g) tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 puszka (340 g) kukurydzy, odsączonej z zalewy
  • 1/2 puszki (290 g) ananasa, odsączonego z soku i pokrojonego w mniejsze kawałki
  • 1 mały pęczek koperku, posiekany
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie:

  • Tuńczyka odsączyć z zalewy, jajka pokroić w kostkę.
  • Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i majonezem.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (718 głosów)