w

Surówka letnia z kapusty

Smaczna i zdrowa surówka z kapusty z dodatkiem ogórka i pomidora, w lekkim sosie z odrobiną oleju i octu. Doskonały dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1/3 główki kapusty
  • 1 ogórek
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka świeżego koperku

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować, posolić i ugnieść. Odstawić na 20 minut.
  • Ogórka i pomidora pokroić w plasterki, a cebulę i koperek posiekać. Dodać do kapusty i wymieszać.
  • Olej wymieszać z octem w proporcji 3:1, dodać cukier i połączyć z sałatką.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

40 minut


Średnia 5 / 5 (622 głosów)