Składniki:
- 0,5 kg piersi z kurczaka (może być też schab)
- przyprawa do gyrosa
- sól
- pieprz
- 1 torebka makaronu ryżowego
Przygotowanie:
- Mięso usmażyć i posypać przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem.
- Ugotować makaron ryżowy.
- W międzyczasie można już drobno posiekać kapustę pekińską i pokroić paprykę w kostkę.
- Mięso usmażone? Makaron gotowy? Teraz można rozpocząć układanie sałatki warstwami 🙂 należy przygotować w miarę duże naczynie. Na sam dół kładziemy usmażone mięso.
- Teraz kładziemy połowę z ugotowanego makaronu ryżowego, starannie go uklepując.
- Następnie makaron smarujemy majonezem.
- Na majonez sypiemy skrojoną kapustę pekińską.
- Kapustę pekińską przykrywamy pozostałą częścią makaronu ryżowego.
- I znów smarujemy majonezem.
- Teraz możemy posypać majonez kapustą pekińską, następnie polewamy sałatkę ketchupem i posypujemy papryką 🙂
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
40 minut