w

Sałatka warzywna do słoików

Smaczna sałatka z kapusty, kiszonych ogórków, gotowanej marchewki, pomidorów i jabłek w zalewie octowej, która będzie idealnym dodatkiem do zimowych obiadów.

Składniki:

  • 1 kg kapusty
  • 1 kg ogórków kiszonych
  • 1 kg ugotowanej marchewki
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg jabłek
  • 1 kg pomidorów

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować. Ogórki, marchewkę i pomidory pokroić w kostkę. Cebulę i jabłka obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i nałożyć do słoików.
  • Wszystkie składniki zalewy wymieszać i wymieszać z warzywami. Nakładać do słoików i pasteryzować.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (664 głosów)