w

Sałatka czerwona z kapusty pekińskiej

Lekka surówka z kapusty pekińskiej, która doskonale pasuje do mięs z grilla, ale również jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 pomidor
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżeczki przyprawy do sałatek
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

  • Kapustę poszatkować i odstawić na 15 minut. Następnie lekko pognieść.
  • Paprykę, pomidora i cebulę pokroić w kostkę, a szczypiorek posiekać. Wymieszać z kapustą, oprószyć przyprawą i skropić oliwą. Przed podaniem schłodzić.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (675 głosów)