w

Sałatka z fetą i orzechami włoskimi

Pyszna lekka sałatka w greckim stylu. Chrupiące świeże ogórki, jabłko, kukurydza i dużo sera feta w lekkim ziołowym sosie z oliwy.

Składniki:

  • 3 ogórki, obrane i pokrojone w plasterki
  • 1 winne jabłko, pokrojone w plasterki
  • 1/2 puszki kukurydzy, odsączonej z zalewy
  • 250 g sera feta, pokruszonego
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich

Przygotowanie:

  • W misce wymieszać ogórki z jabłkiem, kukurydzą i serem. Posypać orzechami.
  • Składniki na sos wymieszać, aż dobrze się połączą. Polać sałatkę. Wstawić do lodówki na 30 minut.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

50 minut


Średnia 5 / 5 (642 głosów)