Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 3 łyżki białego octu winnego
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie zupki chińskiej o smaku kurczaka
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
- Nagrzać piekarnik do 175°C.
- Przyprawę z zupki chińskiej wymieszać z oliwą, octem, cukrem, solą i pieprzem tworząc sos do sałatki.
- Ziarna sezamu i migdały rozsypać równomiernie na blasze do pieczenia i prażyć w nagrzanym piekarniku przez 10 minut, aż staną się lekko brązowe.
- Makaron z zupki chińskiej zmiażdżyć na drobny chrust i wymieszać w dużej misce z poszatkowaną kapustą i dymką. Wlać na to przygotowany sos i dokładnie wymieszać. Posypać prażonymi nasionami sezamu i migdałami.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
25 minut