w

Sałatka z tuńczyka z pomarańczą

Bajecznie prosta i pyszna sałatka z tuńczyka. Niecodzienne połączenie z pomarańczą i orzechami nerkowca, doprawiona imbirem. Wspaniale smakuje z chrupiącym chlebem.

Składniki:

  • 1 puszka (170 g) tuńczyka, odsączonego z zalewy
  • 1 pomarańcza, obrana i podzielona na cząstki
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 2 łyżki orzechów nerkowca, przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • garść liści świeżego szpinaku

Przygotowanie:

  • W miseczce wymieszać tuńczyka z kawałkami pomarańczy, majonezem, orzechami, imbirem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku i dobrze wymieszać. Podawać na liściach szpinaku lub sałaty.

Porcja dla:

1 osoby

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (763 głosów)