w

Sałatka z kapusty chińskiej z madarynkami

Pyszna, świeża sałatka na zimę. Uwaga: kapusta chińska to nie to samo, co kapusta pekińska! Polecam.

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty chińskiej
  • ½ puszki (200 g) mandarynek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  • Z kapusty usunąć zwiędłe liście. Umyć ją, odsączyć i pokroić na bardzo cienkie paseczki (poszatkować).
  • Mandarynki odcedzić i wymieszać z kapustą.
  • Przygotować dressing: wymieszać majonez z jogurtem, sokiem cytrynowym, cukrem, solą i pieprzem i polać nim sałatkę. Wymieszać i odstawić, żeby smaki się przegryzły.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (801 głosów)