Składniki:
- 200 g pieczarek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 puszka (400 g) groszku konserwowego
- 1 czerwona papryka
- 1 jabłko
- sól i pieprz do smaku
- 2-3 łyżki majonezu
- natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
- Pieczarki oczyścić, włożyć do wrzącej wody i gotować przez 5 minut. Odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Po przestudzeniu pokroić w paski.
- Groszek odsączyć z zalewy. Paprykę i jabłko pokroić w kostkę. Wymieszać z pieczarkami i groszkiem. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Przed podaniem ozdobić natką pietruszki.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
25 minut