w

Bulgur z czarnymi oliwkami i miętą

Wspaniale aromatyczne i proste do przyrządzenia – kaszka bulgur z miętą i oliwkami jest doskonałym dodatkiem do dań. Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 1 szklanka bulguru
  • 100 g czarnych oliwek
  • 150 g sera feta
  • 1 pęczek mięty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Bulgur ugotować. Oliwki pokroić w plasterki, a fetę pokruszyć.
  • Bulgur wymieszać z oliwkami i serem. Miętę posiekać i dodać do reszty składników. Doprawić solą i pieprzem.
  • Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, połączyć z bulgurem i dokładnie wymieszać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (755 głosów)