Składniki:
- 500 g tortellini z serem
- 1 czerwona papryka, cienko pokrojona
- 1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
- 1 cebula, cienko pokrojona
- 1/4 szklanki czarnych oliwek, pokrojonych
- 1/4 szklanki octu
- 1/4 szklanki wody
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
Przygotowanie:
- Tortellini ugotować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i odcedzić.
- Do słoika dodać ocet, wodę, oliwę, zioła, sok z cytryny, czosnek i ostry sos. Zakręcić słoik i potrząsać, aż składniki się dobrze wymieszają. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- W dużej misce wymieszać tortellini z papryką, cebulą i oliwkami. Polać sosem i wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem dodać fetę i parmezan i wymieszać.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
265 minut