Składniki:
- 1 szklanka bulguru, ryżu lub komosy ryżowej
- 1 dojrzała gruszka
- 1 papryka
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 150 g sera gorgonzola
- 1 pęczek posiekanej kolendry
Przygotowanie:
- Bulgur wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, aż cała woda wyparuje.
- W międzyczasie pokroić gruszkę w cienkie plasterki. Paprykę pokroić w paski, a selera w cieniutkie plasterki.
- Delikatnie wymieszać gruszkę z papryką i selerem, dodać gorący bulgur i oliwę. Posypać serem.
- Sałatkę wymieszać i posypać posiekaną kolendrą.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
30 minut