Składniki:
- 1 szklanka białego octu winnego
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek extra virgin
- 1/4 szklanki musztardy Dijon
- 4 łyżki soku z limonki
- sól i pieprz do smaku
- 1 kg mrożonej białej kukurydzy, zblanszowanej
- 3 puszki czarnej fasoli, odsączonej z zalewy i przepłukanej
- 1 duża cebula, posiekana
- 1 duża czerwona papryka, posiekana
- 1/2 pęczka świeżej kolendry, posiekanej
- 3-4 szklanki pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 2 awokado, pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
- W słoiku wymieszać wszystkie składniki dressingu. Szczelnie zamknąć słoik i energicznie potrząsać, aby składniki połączyły się w jednolity sos.
- W misce wymieszć kukurydzę z fasolą, cebulą, papryką i kolendrą. Polać sosem i wymieszać, wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem dodać pomidorki i awokado.
Porcja dla:
12 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
135 minut