Składniki:
- 8 dużych papryk (czerwone i żółte)
- 1 duża cebula
- 6 łyżek oliwy
Przygotowanie:
- Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grube pasy.
- Przygotować marynatę: w garnku wymieszać wszystkie składniki, zagotować, a następnie wrzucić pokrojoną w piórka cebulę.
- Wyparzyć 6 słoików o pojemności 900 ml.
- Na dnie słoików układać wyjęte z zalewy: cebulę, ziarna gorczycy, pieprzu, ziela angielskiego oraz po 2 liście laurowe.
- Weki napełnić papryką a następnie zalać przestudzoną marynatą.
- Na wierzch wlać po łyżce oliwy.
- Pasteryzować 15 minut.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
45 minut