Składniki:
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 4 zupki chińskie (najlepiej pikantne)
- 2 czerwone papryki
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
Przygotowanie:
- Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Oprószamy mieloną papryką i solą.
- Papryki myjemy, przekrawamy i usuwamy gniazda nasienne. Odkrawamy kilka pasków. Odkładamy. Resztę kroimy w kostkę.
- Mięso smażymy 10 minut na rozgrzanej oleju, mieszając. Dodajemy paprykę. Dusimy do miękkości.
- Makaron z zupek gotujemy jak tradycyjnie. Odcedzamy i przekładamy do mięsa z papryką. Wsypujemy przyprawy z zupek, mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą. Dusimy jeszcze 15 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia. Dekorujemy papryką.
Porcja dla:
5 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
40 minut