w

Sałatka z rukwi wodnej i tofu

Pyszna i zdrowa sałatka wegetariańska. Rukiew wodna jest pełna minerałów i witamin, a w połączeniu z bogatym w białko tofu, tworzy wartościowy i lekki posiłek.

Składniki:

  • 150 g (1 pęczek) rukwi wodnej
  • 150 g twardego tofu
  • 1 kropla sosu chili
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • zielona cebulka do dekoracji

Przygotowanie:

  • Drobno posiekać rukiew wodną (smakuje jak chrzan).
  • Tofu pokroić w małą kostkę.
  • W miseczce wymieszać olej sezamowy z sosem sojowym i chili.
  • Rukiew wymieszać z tofu, polać sosem, wymieszać. Posypać posiekaną cebulką i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (707 głosów)