Składniki:
- 1 puszka (450 g) czarnej fasoli, przepłukanej i odsączonej
- 1 puszka (450 g) czerwonej fasoli, odsączonej
- 1 puszka (450 g) fasoli cannellini, przepłukanej i odsączonej
- 1 zielona papryka, drobno pokrojona
- 1 czerwona papryka, drobno pokrojona
- 1 opakowanie (300 g) mrożonej kukurydzy
- 1 czerwona cebula, posiekana
Przygotowanie:
- W dużej misce wymieszać fasolę z papryką, kukurydzą i czerwoną cebulą.
- W miseczce ubić trzepaczką oliwę z octem, sokiem z cytryny i limonki, cukrem, solą, czosnkiem, kolendrą, kuminem i pieprzem. Doprawić odrobiną chili.
- Polać warzywa sosem, dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut. Podawać schłodzoną.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
45 minut